Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

20 Nisan 2012 Cuma

Cırıhta

Yine bu tarif annemden.. Okul yıllarımızda kahvaltı için hazırlardı anneciğim bize :(
Sabah mis gibi kızartma kokusuna kalkardık ve bu kokuyu alıp okula götürürdük :))  Hatırları
m arkadaşlarımın 'sabah sabah kızartma mı yedin ' sorusu...

Bende yöresel yemek ve örgü etkinliği için SAFİYE hanıma gönderiyorum

yarım çay kaşığı karbonat
1 bardak su
1 su bardağı un
sıvı yağ
tuz

Karıştırma kabımızın içine suyu, tuzu ve karbonatı koyup iyice eriyene kadar karıştırılır.Daha sonra yavaş yavaş un ilave edip karıştırmaya devam edilir.Krep hamurunda biraz daha yoğun bir hamur elde edilir.Tavaya sıvı yağı koyup iyice ısınmasını beklenir. Kızgın yağın içine kaşık yardımıyla hamur alıp yavaş yavaş akıtılır.İki tarafı güzelce kızartılır.Reçel eşliğinde yenir

4 yorum:

fatma krbyz dedi ki...

artık bu güzel lezzetlere ara veriyorum zlemcim...ama kokusu burnuma vurdu :) ellerine sağlık

neslim dedi ki...

olmassa olmazlarımdan cırıhta bayılırım ..ellerıne sağlık..:)

Ihlamurcum dedi ki...

Çok pratik ve tam un ölçülü olduğu için bayıldım.Özellikle yaz sabahları yazlıkta nasılda yenir.Elinize sağlık.
www.ihlamurcum.com

Melike - Habibe dedi ki...

ay ben bu tarifi bulduğuma çok sevindim ben bunun adını çığırtma diye hatırlıyorum biliyomusun onun için hep arıyor bulamıyordum benim teyzem tatilde bize geldiğinde yapardı tavaya atınca değişik şekilli şekilli olurdu o kayseri develi de yaşıyordu ozmanlar ordan öğrenmişti kaç kez kendisine sorduğumda unuttm gitti hatırlamıyorumki derdi iyiki gördüm tarifini sağol özlemcim bu arada blogunu kitap gibi sayfaları çevire çevire okuyorum ellerine sağlık :)