Şiddetle tavsiye ederim bu yemeği ve mutlaka kepek ekmeğiyle beraber yiyin :) Light oluyor :)
Malzemeler
Yarım kg kuşbaşı et
3 adet patlıcan
1 kase yoğurt
Salça
Domates - biber
Sarımsak-tuz
Tereyağı, sıvıyağ
Patlıcan, biber ve domatesler ocakta közlenir. Közlenen patlıcanlar poşete konur ve ağızı sıkca kapatılır.
Diğer taraftan tereyağı ve sıvıyağla bırlıkte et sotelenir. Daha sonra domates rendesi, tuz ve salça ilave edilip et iyice pişirilir. Patlıcanlar poşetten çıkartılıp kabukları soyulup, çatal yardımıyla ezilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt koyulur ve onun da üzerine pişen etimiz koyulur. Domates biberle süslenir ve soooonra kepek ekmeği eşliğinde afiyetle yenir ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder