. Annem önceleri yapardı bize bu börekten,bir tepsi börek soğumadan biterdi :)) Tabi şekli böyle değildi ee bende bir şeyler katmış olayım dedim.
1 adet yufka
2 adet orta boy patates
yarım soğan
kırmızı biber
tuz
1 çay bardağı su
yarım çay bardağı sıvı yağ
üzeri için;
1 yumurta
2 kaşık yoğurt
haşhaş
Patateslerin kabukları soyulup rendelenir.Yarım soğan ince ince doğranır ve 3 kaşık sıvı yağla hafif sotelenir.Rendelenmiş patatesler ilave edilir.Patatesler pişene kadar karıştırarak sotelenir.Tuz ve kırmızı biber ilave edilir.Soğumaya bırakılır.
Yufka tezgaha serilir.1 çay bardağı ve kalan sıvı yağ karıştırılarak yufkaya bolca sürülür.Dörde eşit parçaya bölünür.Kenar kısımlarına patates harcından koyulur ve rulo şekilde sarılır.İstenilen şekil verilir.Ben gül şeklini tercih ettim.Daha sonra üzerine yumurta ve yoğurt karışımından bolca dökülür.Haşhaşla süslenir.170 derece fırında pişirilir...
7 yorum:
hımm çok lezzetlı görünüyoo..ellerıne sağlık...:)
denemeni tavsiye ederim :)
çok güzel görünüyo ya ellerine sağlık canım:)
bayılırım:)
ama annelerinkinin tadi da farkli olur hani,seninkilerin hakkini da yiyemem,ama kendilerini yerim;ellerine saglik hayatim,sevgilerle.
en kısa zamanda denıycem..:))
mmmm misikooo:))
Yorum Gönder