Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı
6 Nisan 2012 Cuma
Sarımsaklı tavuk pilav eşliğinde
pilav
1 su bardağı pirinç
1.5 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
2 kaşık arpa şehriye
2 yemek kaşığı tereyağı
Ben pirinci suda yada tuzlu suda bekletmeden yapıyorum.
Arpa şehriye tereyağı ile birlikte kavrulur.Şehriyeler pembeleşince yıkanmış pirinç koyulur ve kısık ateşte beş dk karıştırarak kavrulur.Daha sonra tuz ve su koyulur.Pilavımız kaynamaya başladığınında kısık ateşe alınır.Suyunu çektiğinde ateşten alınır demlenmeye bırakılır..
Sarımsaklı tavuk
3-4 adet pirzola tavuk
3 adet patates
1 tatlı kaşığı salça
2 diş sarımsak
kekik
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Kekik,sıvı,salça ve ince ince doğranmış sarımsaklar iyice karıştırılır.Pirzola tavuklar 2 saat kadar bu sos içinde bekletilir.Patatesler dilimlenir bekletilmiş pirzola karışımına koyulur ve harmanlanır.Bir çay bardağı su ilave edilir.Karışım fırın poşetine koyulur.180 derece fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirilir
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
10 yorum:
sarımsağın yakışmadığı bir yemek yoktur sanırım,ellerine sağlık canım...
Sarımsaklı tavuk hiç denememiştim.
Eminim çok yakışmıştır.
Mutlaka deneyeceğim
Ellerine sağlık
İyi ahafta sonları
sarımsak soğan yemeyen insanlar neleri kaçırıyorlar bir bilseler:))
canım ellerine sağlık...
sunum harika...
çok güzel görünüyor...
sevgiler...
Ellerine sağlık,sunum harika olmuş:)Sevgilerimle:)
hepinize güzel yorumlarınız için teşekkürler ve sevgiler ...
evet ya tavukla sarmısak süper oluyo ... tarifi çok güzel görünüyo elline sağlı canım.
yemeklerin fotoğrafını çektikten sonra banada ikram etseniz olmaz mı?sadece görüntü var birazda karnımızı doyursak?
ellerıne sağlık çok güzel gözüküyo..:)
Mmmmhhh gece gece canim tavuk cekti. tariflerini soyle bir inceledim de onlari demek icin sabirsizlaniyorum :) denedikce yorum yazarim artik. sevgiler...
Yorum Gönder