Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı
18 Mayıs 2012 Cuma
Zeytinyağlı Barbunya
yarım kg barbunya
1 adet havuç
1 adet soğan
4 adet domates
1 kaşık biber salçası
1 diş sarımsak
zeytinyağı - tuz
1 adet kesme şeker
3-4 dal maydanoz
Barbunyaları düdüklü tencerede 5 dk kadar kaynattım ve suyunu süzdüm.Başka bir tencere zeytinyağıyla birlikte soğanı ,sarımsağı ve havuçları soteledim.Domateslerin kabuklarını soyup ince ince doğradım.Sotelenen soğanlara ilave ettim.Domateslerin pişmesine yakın biber salçasını ve barbunyaları ilave ettim.Son olarak bir bardak su ve kesme şekeri ilave edip pişmeye bıraktım..
Pişip pişmediğini kontrol ederken yarısını yedim :)))
Soğuduğunda servis kabına alıp maydanozla süsledim....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
11 yorum:
zeytinyağlı barbunya çok hafif bir yemektir...
hiç şişirmez insanı :))
ellerine sağlık canım...
kocaman sevgiler...
afiyet şeker olsun :)
bende çok severim ellerine sağlık canım:)
Asla hayır diyemeyeceğim bir lezzet ellerine sağlık canım;)
çok severim canım ellerine sağlık..
Çok severim nefis olmuş ellerine sağlık.
Merhabalar canim, ellerine saglik, barbunyan nefis olmus,
sevgiler...
Bloğunu şöyle detaylıca bir inceledim de, işime yarayacak ve denemem gereken ne kadar güzel tarifler varmış. Artık sık sık uğrar denediğim tariflerine yorum bırakırım. Sevgiler...
ÇOK SEVERİZ AİLECE,ELLERİNE SAĞLIK..GÜZEL BİR HAFTA SONU GEÇİRMEN DİLEKLERİMLE:)
ellerine saglik cok da leziz gorunuyor,sevgilerle.
barbunyayı çok sevıyoruuumm elleıne sağlık..:)
Yorum Gönder