8 adet dolmalık biber
1 bardak pirinç
2 adet soğan
5 dal maydanoz ve dereotu
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
tuz ve sıvı yağ
süslemek için domates
Bütün malzemeler karıştırılarak karışım hazırlanır.Ben pirinci kavurmayanlardanım :))
Biberlerin içi bastırılmadan doldurulur.Bir çorba kaşığı sıvı yağ dökülür.Domatesle kapak yapılır.Fırın tepsisine koyulur ve yarısına gelecek şekilde su koyulur.Folyoyla kaplanır fırına verilir.170 derece fırında pirinçler pişene kadar bekletilir.Pirinçler piştiğinde folyo alınır ve biber hafif kızarana kadar beklenir...
13 yorum:
hımmmm mıs mıss..:) ellerıne sağlık..
arkadaşım bu dolmalar enfeeeees görünüyor...
eline emeğine sağlık...
kocaman sevgiler...
IMmMmMmMmMm ....:) the end .....
Bende tam tersi pirinci kavuranlardanım, ama birgün cesaret edip, çiğden yapacağım.
Elinize sağlık.
www.ihlamurcum.com
bende kavuruyorum..daha lezzetli oluyor :))
ben de iyice kavuranlardanım. hiç denemedim böyle pişirmeyi. Mutlaka deneyeceğim...
ben de hep çiğ yaparım. Etli dolmayı bile çiğ yaparım ve dolmalarım süper olur. Tavsiye ederim.
Selamlar.
Özlem davetine istinaden geldim işte burdayım....bayılırım çok güzel gözüküyor özellikle fırına gireni çok severim eline sağlık kavurmadan yaprak sararım ama zeytinyağlısını bende kavururum...yine gel olurmu...
Özlemciğim dolamalırın çok güzel görünüyor ellerıne saglık.Dolma mutfaklarda degişik şekillerde pişiriyor.Her çeşidi denek gerekli.Kolay gelsin canım.
Ellerine sağlık, çok severim dolmayı helede bahçe biberi olursa, şimdi amcam fideleri ekmiştir bir aya çıkar tazecik bahçe biberleri. Bu arada nacizane blogum da size ödülüm var hoşçakalın.
canım istedi vallahi yapayım bari bende:)eline sağlık
merhaba:) ellerine sağlık fırında zeytinyağlı dolmayı bende çok severim.. tekrar görüşmek üzere:) sevgilerimle seval
Çok severim nefis olmuş çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
Yorum Gönder