Teyzem pek bir beceriklidir hep söylerim tencereye su koyup karıştırsa çorba olur. Tepsiye un dökse poğaça olur.Tatlının tarifinden sonra bu akşam ki masayı paylaşıcam sizlerle
Malzemler
250 gr kadayıf
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
Kadayıf, tereyağı ve şekeri bir tencerede devamlı karıştırarak kavurdum
1 litre süt ( 1 çay bardağı ayırdım)
3 kaşık un
3 kaşık nişasta
4 kaşık şeker
vanilya
Tüm malzemeyi tencereye koyup muhallebi olana kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım
Krem şanti ( 1 çay bardağı sütle hazırladım)
Fındık içi
Muhallebi soğuyunca krem şantiyi ilave edelim. Eğer muhallebi ıyıce soğumadan krem şantiyi koyarsak kıvam akışkan olur :(
Borcamımızın tabanına kavurduğumuz kadayıfın yarısını yaydım. üzerine muhallebiyi döktüm. Kalan kadayıfı üzerine yaydım ve fındıkla süsledim
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder