Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı
11 Mart 2012 Pazar
Tavada Somon dilimi
Karadenizli olarak tek tercih etmediğim balık heralde somondur. Kendisiyle hamileliğim sırasında tanıştım ve pek memnun olmadım.Çok zor geçen hamileliğimde bana ısrarla yedirilmeye çalışıldı ama başarılı olunmadı :))
Ananemin koyun etinin kokusuna tahammülü yok hatta yanında koyun etinden bahsedilince tülbentini burnuna kapatır' sanki kokusu burnuma geldi' der.. Ay inanamıyorum bende oyle oldum somon denilince o yoğun yosun kokusu geliyor burnuma :(((
Her ne kadar kokusundan rahatsız oluyorum desemde ben bir anneyim ve kızımın sağlıklı beslenmesi benim için çok önemli. haftada bir gün mutlaka balık yedirmeye çalışıyorum.
Malzemeler
1 dilim somon
1 diş sarımsak
limon
1 çorba kaşığı zeytin yağı
zeytinyağı yarım diş sarımsak ve 3 damla limon karıştırılır ve somona sürülür .yağsız tavada kısık ateşte döndürerek yaklaşık yarım saat pişirilir .Kısık ateşte piştiği için çok fazla kızarmıyor. Evde limon ve sarımsak kokuyor :)))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
pişirirken balığın bir tane altına bir tane üstüne defne yaprağı koy bak bundan sonra somon yiyomusun yemiyomusun:)))
ah canım benim benim. kırk yamayada sarsam yıyemem ben somon :((
somon kadar güzel ve leziz bir balık varmı yaa:) hem kadınlar için çok faydalı yağlar içeriyor zorlada olsa yemen lazım cicim :)
Yorum Gönder