Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

21 Şubat 2012 Salı

Kuşbaşı etli ali nazik



Şiddetle tavsiye ederim bu yemeği ve mutlaka kepek ekmeğiyle beraber yiyin :) Light oluyor :)

Malzemeler
   Yarım kg kuşbaşı et
   3 adet patlıcan
   1 kase yoğurt
   Salça
   Domates - biber
   Sarımsak-tuz
   Tereyağı, sıvıyağ

Patlıcan, biber ve domatesler ocakta közlenir. Közlenen patlıcanlar poşete konur ve ağızı sıkca kapatılır.
Diğer taraftan tereyağı ve sıvıyağla bırlıkte et sotelenir. Daha sonra domates rendesi, tuz ve salça ilave edilip et  iyice pişirilir. Patlıcanlar poşetten çıkartılıp kabukları soyulup, çatal yardımıyla ezilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt koyulur  ve onun da üzerine pişen etimiz koyulur. Domates biberle süslenir ve soooonra kepek ekmeği eşliğinde afiyetle yenir ...

Hiç yorum yok: