Malzemeler
üzüm yaprağı
kuru patlıcan
kuru biber
1 bardak pirinç
3 adet soğan
maydanoz
dereotu
taze nane
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı kimyon
2 diş sarımsak
1 çay bardağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz
Soğanlar minik minik doğranır.Pirinç iyice yıkanır.bütün baharatlar,yeşillikler ve zeytinyağı eklenip iyice harmanlarnır.sarma işlemi yapılır. Tencerenın alt kısmına 2-3 adet yaprak serilir ve üzerine sarmalar dizilir.Orta boy tencere için bir bardak su koyulur.Zeytinyağı ilave edilir.küçük ocakta kısık ateşte 45dk pişirilir.Piştikten 10-15 dk sonra sarmaları tenceren alıp tabağa dizelim.dolmalar içinde aynı harcı kullandım.
Daha önceleri harcı kavurarak hazırlıyodum.Teyzem sayesinde kavurmadan yapmayı öğrendim ve bu şekilde daha güzel sonuçlar aldım.tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder