Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

24 Şubat 2012 Cuma

Zeytinyağlı sarmalar... dolmalar...






Güzel kızım iki gündür pek iştahsız, belki yer diye annesi ona bugün zeytinyağlı sarma yaptı.2 tane yedi.hazırladığım içten artınca bende eşim için patlıcan ve biber dolması yaptı. ikisininde gönlü oldu  :)

Malzemeler

 üzüm yaprağı
 kuru patlıcan
 kuru biber
1 bardak pirinç
3 adet soğan
maydanoz
dereotu
taze nane
1 tatlı kaşığı  kırmızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı kimyon
2 diş sarımsak
1 çay bardağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz

Soğanlar minik minik doğranır.Pirinç iyice yıkanır.bütün baharatlar,yeşillikler ve zeytinyağı eklenip iyice harmanlarnır.sarma işlemi yapılır. Tencerenın alt kısmına 2-3 adet yaprak serilir ve üzerine sarmalar dizilir.Orta boy tencere için bir bardak su koyulur.Zeytinyağı ilave edilir.küçük ocakta kısık ateşte 45dk pişirilir.Piştikten 10-15 dk sonra sarmaları tenceren alıp tabağa dizelim.dolmalar içinde aynı harcı kullandım.

  Daha önceleri harcı kavurarak hazırlıyodum.Teyzem  sayesinde kavurmadan yapmayı öğrendim ve  bu şekilde daha güzel sonuçlar aldım.tavsiye ederim.

Hiç yorum yok: