Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

24 Şubat 2012 Cuma

Kıtır Kek

                                                                                                            




 Malzemeler

5 yumurta
1,5 bardak şeker
1 bardak çiçekyağı
1 paket kabartma tozu
1 bardak üzüm
1 bardak iri çekilmiş fındık
2,5 bardak un
vanilya
Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Kalan bütün malzeme ilave edilir ve çırpılır.Kek kıvamından  daha yoğun olur.Dikdörtgen borcama dökülür ve kaşık yardımıyla iyice yayılır. 170 derece fırında pişirilir. fazla kızarmasına gerek yok. Fırından çıkınca parmak boyunda ve eninde dilimler kesilir yatay şekilde tepsiye dizilir. 150 derece ısıtılmış  fırına kurumları için koyulur.  bu kek yaklaşık 15 gün bozulmadan ,tazeliğini kaybetmeden saklanır..  acil durum misafirleri için ideal  :))                                                                                          



Hiç yorum yok: