Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

18 Mayıs 2012 Cuma

Zeytinyağlı Barbunya


yarım kg barbunya
1 adet havuç
1 adet soğan
4 adet domates
1 kaşık biber salçası
1 diş sarımsak
zeytinyağı - tuz
1 adet kesme şeker
3-4 dal maydanoz

Barbunyaları düdüklü tencerede 5 dk kadar kaynattım ve suyunu süzdüm.Başka bir tencere zeytinyağıyla birlikte soğanı ,sarımsağı ve havuçları soteledim.Domateslerin kabuklarını soyup ince ince doğradım.Sotelenen soğanlara ilave ettim.Domateslerin pişmesine yakın biber salçasını ve barbunyaları ilave ettim.Son olarak bir bardak su ve kesme şekeri ilave edip  pişmeye bıraktım..
Pişip pişmediğini kontrol ederken yarısını yedim  :)))
Soğuduğunda servis kabına alıp maydanozla süsledim....

11 yorum:

Gurme Şirine dedi ki...

zeytinyağlı barbunya çok hafif bir yemektir...
hiç şişirmez insanı :))
ellerine sağlık canım...
kocaman sevgiler...

Melike - Habibe dedi ki...

afiyet şeker olsun :)

pasta köşesi dedi ki...

bende çok severim ellerine sağlık canım:)

Nigar SARGIN dedi ki...

Asla hayır diyemeyeceğim bir lezzet ellerine sağlık canım;)

anne eli gibi dedi ki...

çok severim canım ellerine sağlık..

çeşnici Handan dedi ki...

Çok severim nefis olmuş ellerine sağlık.

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar canim, ellerine saglik, barbunyan nefis olmus,
sevgiler...

Cici Butik dedi ki...

Bloğunu şöyle detaylıca bir inceledim de, işime yarayacak ve denemem gereken ne kadar güzel tarifler varmış. Artık sık sık uğrar denediğim tariflerine yorum bırakırım. Sevgiler...

birincisin dedi ki...

ÇOK SEVERİZ AİLECE,ELLERİNE SAĞLIK..GÜZEL BİR HAFTA SONU GEÇİRMEN DİLEKLERİMLE:)

u.aydin dedi ki...

ellerine saglik cok da leziz gorunuyor,sevgilerle.

neslim dedi ki...

barbunyayı çok sevıyoruuumm elleıne sağlık..:)