Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

20 Nisan 2012 Cuma

Cırıhta

Yine bu tarif annemden.. Okul yıllarımızda kahvaltı için hazırlardı anneciğim bize :(
Sabah mis gibi kızartma kokusuna kalkardık ve bu kokuyu alıp okula götürürdük :))  Hatırları
m arkadaşlarımın 'sabah sabah kızartma mı yedin ' sorusu...

Bende yöresel yemek ve örgü etkinliği için SAFİYE hanıma gönderiyorum

yarım çay kaşığı karbonat
1 bardak su
1 su bardağı un
sıvı yağ
tuz

Karıştırma kabımızın içine suyu, tuzu ve karbonatı koyup iyice eriyene kadar karıştırılır.Daha sonra yavaş yavaş un ilave edip karıştırmaya devam edilir.Krep hamurunda biraz daha yoğun bir hamur elde edilir.Tavaya sıvı yağı koyup iyice ısınmasını beklenir. Kızgın yağın içine kaşık yardımıyla hamur alıp yavaş yavaş akıtılır.İki tarafı güzelce kızartılır.Reçel eşliğinde yenir

5 yorum:

fatma krbyz dedi ki...

artık bu güzel lezzetlere ara veriyorum zlemcim...ama kokusu burnuma vurdu :) ellerine sağlık

safiye serbest dedi ki...

Merhaba arkadaşlar;
Hepinizin malumu olduğu üzere, oldukça farklı ve zengin bir yemek
kültürüne sahibiz Ülke olarak.
Zaman zaman çeşitli programlarda ve etkinliklerde daha önce hiç
duymadığımız tatmadığımız lezzetlerle karşılaşıp şaşırıyoruz ve
çoğunlukla bizde yapmaya çalışıyoruz,
Bende düşümdümki "Yöresel Lezzetler Etkinliği" düzenleyip bloglar
arasında değişik kültürlere,farklı bölgelere ait
yemek,çorba,tatlı,hamur işi gibi bir çok çeşitli yöresel yemeği
elimizden geldiği kadar bir araya toplayalım istedim...Tabi siz
değerli arkadaşlarımın sayesinde...

"Yöresel Lezzetler Etkinliği"mize 22 Mart-12 Mayıs Tarihleri arasında

ben http://safiyeile.blogspot.com/ blogumda ev sahibeliği
yapacağım,göndereceğiniz güzel tarifleri
beklerim,tariflerinize "Yöresel Lezzetler Etkinliği" için Safiye'ye
gönderiyorum diye linkimle birlikte not düşüp,tarifinizede hangi
yöreye ait olduğunu yazıp,
bana haber verirseniz
tariflerinizi severek yayınlayacağım.
Blogu olmayan fakat tarif göndermek isteyen arkadaşlarımızda tariflerini,
fotoğrafını ve yapılış şeklini yazarak

safiye.serbest@hotmail.com adresime mail atarak etkinliğimize katılabilirler...

Etkinliğimize herkes davetlidir,istediğiniz kadar yöresel lezzetle
katılabilirsiniz...
Teşekkürler

neslim dedi ki...

olmassa olmazlarımdan cırıhta bayılırım ..ellerıne sağlık..:)

dilo dedi ki...

Çok pratik ve tam un ölçülü olduğu için bayıldım.Özellikle yaz sabahları yazlıkta nasılda yenir.Elinize sağlık.
www.ihlamurcum.com

Melike - Habibe dedi ki...

ay ben bu tarifi bulduğuma çok sevindim ben bunun adını çığırtma diye hatırlıyorum biliyomusun onun için hep arıyor bulamıyordum benim teyzem tatilde bize geldiğinde yapardı tavaya atınca değişik şekilli şekilli olurdu o kayseri develi de yaşıyordu ozmanlar ordan öğrenmişti kaç kez kendisine sorduğumda unuttm gitti hatırlamıyorumki derdi iyiki gördüm tarifini sağol özlemcim bu arada blogunu kitap gibi sayfaları çevire çevire okuyorum ellerine sağlık :)