Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

11 Nisan 2012 Çarşamba

Sumaklı bulgur pilavı


1 adet soğan
1 adet havuç
1 bardak bulgur
2 bardak su
tuz
kırmızı biber
sumak
2 kaşık tereyağı

Soğan ve havuç ince ince doğranıp tereyağıyla pembeleşinceye kadar kavrulur.Sumak ve kırmızı biber koyulup iyice karıştırılır.Yıkanmış bulgur ilave edilir birazcık kavrulur.Daha sonra suyu  ve tuzu eklenir.Kaynadığında kısık ateşte pişirilmeye devam edilir.Piştikten sonra soğuyuncaya kadar kapağı açılmaz

3 yorum:

mehtap dedi ki...

bende deniycem,bulgur pilavını çok severim,eline sağlık.

ayla al dedi ki...

deyişik ve güzel görünüyo denemek lazım... eline sağlık canım...

u.aydin dedi ki...

denenmeli,ellerine saglik,sevgilerle.