Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

4 Nisan 2012 Çarşamba

Muska böreği



Yakışıklı yeğenimin doğum günü kutlaması için hazırlanmış bu börekler.Çok güzel  oldular ellerime sağlık :))


Her işte bir hayır var deriz ama başımıza gelince daha iyi anlarız.
Tam bir yıl önce abimler başka eve taşınmaya karar verdiler.Ev bulundu.. pazar günü taşınacaklar diye bende çarşamba günü yardım ederim düşüncesiyle onların yanına gittim.Gittiğim gün nesrinin doktor kontrolü vardı.Eltim ben ve nesrin gidip döndük.Abimlerle kayınvalidemlerin evi çok yakın.Eve girdik 5 dk geçmedi yangın var bağırışlarıyla dışarı çıktık ve abimlerin banyosunun yandığını anladık (elektrikli sofbenden kaynaklanan yangın ). Yangın söndürüldü,nesrin ve berkay sakinleştirildi.Abimlere olay hafifletilerek anlatıldı.Diğer gelinimiz yardıma gelmesi için çağırıldı.Apar topar taşınılacak evin temizliği yapıldı.Eski evdeki eşyaların çoğu pazar günü taşınacağı için toparlanmıştı.Geriye kalanları toplayıp kolilere yerleştirildi.Abimin arkadaşlarının  yardımıyla  aynı günün akşamı eşyalar yeni eve taşındı.
Bu işler yaklaşık 7-8 sat içinde gerçekleştirildi.Yardıma gelen herkesten ALLAH razı olsun....
Dokuz aylık hamile  annenin yaşadığı korku ve stresi anlatmaya kelimeler yetmez heralde..
5 yaşında ki yeğenim ara ara söyler bizim banyomuz yandı diye  :(( Küçücük yüreğiyle kim bilir o ne kadar korktu ve etkilendi :(
Evet bu olay çarşamba günü gerçekleşti ve sonrasında ki pazar günü taşınacaklardı.Bilin bakalım taşınmayı düşündükleri pazar günü ne oldu  ?
Evet evet güler yüzlü Kaan dünyaya geldi  :)))
Bu olaydan sonra her olumsuzlukta bu atasözü aklıma gelir  :)

3 nisan güler yüzlü ve yakışıklı yeğenimin doğum günü.. Sağlıklı ve mutlu uzun ömürler inşALLAH....

3 adet yufka
beyaz peynir
maydanoz
3 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
çörekotu

Yufka tezgaha serilir.Sıvı yağ ve su karıştırılır ve yufkanın üzerine bolca sürülür.Yufka ikiye katlanır ve karışımdan yine bolca sürülür.Yufka üç parmak genişliğinde şeritler halinde kesilir.Kesilen yufkaların uç kısmına peynir ve maydanoz karışımından koyulur .Muska şeklinde sarılır.Üzerine önce yumurta sarısı sonrada çörek otu dökülür.170 derece fırında kızarana kadar pişirilir..

5 yorum:

neslim dedi ki...

ahh ahh yangın demeyın fena oluyorum dıle kolaybır sene geçtı aradan bana bırsene evvel o telaşenın ıçınde yardım eden herkesten allah razı olsun görümcem eltım kankam ve eşımın arkadaşları hepsınden tek tek allah razı olsun.. ve kaan tam yerleştık ışler bıttı o geldı ıyıkıde geldı öyle moral oldukı bana yangından sonra ama hala o korku ıçımde banyonun kapısı kapalı olunca acaba bışe oldumu dıye sık sık kontrole gıderım banyoya..:( neyse doğum gününe gelen ve yardımlarda bulunan blog sahıbı görümcecığımın ellerıne sağlık böreklerı çok güzeldi..:)

anne eli gibi dedi ki...

ellerine sağlık canım börek nefis görünüyor,tabağı aldım gidiyorum:)

mutfagabuyrun dedi ki...

çıtır çıtır nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

lezzettabağı dedi ki...

Bence de eline sağlık harika olmuşlar muska börek şeklinde çok kabarıyor ve lezzetli oluyorlar. Bu arada ben bütün blogcuları gezerkentarifler karşısında yutkunmaya ve çekmecemdekileri yemeye devam edersem yaza mayoma ve bikinime giremeyeceğim.. şaka şaka kocaman sevgiler.

zeymurancafe dedi ki...

ellerıne sağlık canım harıka bır borek olmus