Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı
177035
14 Mart 2012 Çarşamba
Kısır
OOOhh oooh pek severim kendisini :)))
Her kısır yediğimde 'ya bana dokunuyor bidaha yemiyicem ' diyorum ve dayanamayıp yiyorum.Trabzon'da çok sevdiğim bir komşumuz vardı. Annem. onlar bizim ateş komşumuz derdi hep :)) Çok iyi insanlar yaa ALLAH RAZI OLSUN..Kısır yapmayı ondan öğrenmiştim
Trabzona her gidişimde kısırı hazırlayıp çağırır beni :)) Tabi sadece kısırla kalmaz :))
Malzemeler
2 su bardağı kısırlık bulgur
2 kaşık biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
2 tane kuru soğan
yarım demet maydanoz
2-3 marul yaprağı ve yeşıl soğan
1 diş sarımsak
kekik,nane,pulbiber
1 çorba kaşığı nar ekşisi
tuz limon
kapaklı bir kapın içine bulguru koyup üzerine bir su bardağı kaynamış suyu döktüm ve kapattım.Yaklaşık yarım bu şekilde dinlendirdim.Kapağını açıp bulgurun iyice soğumasını sağladım.Soğanları ince ince doğrayıp,sarımsak ve salçayla beraber elimle iyice ezdim :))) Daha sonra diğer malzemeleri koyup karıştırdım.Kek kalıbına koyup ters çevirerek bu şekli verdim. Maydanoz ve havuçla süsledim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
ımMm canım çekti yaa :(
yaparım sen gel :))
Yorum Gönder